Friday, February 23, 2007

time to spare?

Still on the topic of time. thought I'd share this. There's an interesting link I'm putting up for anyone who has about 45 mins to spare. I know, it's long but if you have the time, try it out: Islamic Tube. American reality programme featuring 30 days as a Muslim. I hope Dave gets some hidayah through his experience!

7 comments:

Kaklong said...

salam,

D, tima kasih bebanyak sbb share benda ni.

saya dah tgk dah. mmg menarik.saya pun doakan semoga dia dapat hidayah Islam.

kat sini juga saya melihat bahawa kebolehan utk menerangkan Islam itu amat penting,mcm saya dapati Imam yg pertama tu (berjubah putih) tidak dpt memuaskan hati Dave, dan bila Dave merujuk pada org lain mengenai Islam, baru dia nampak rasionalnya mcm nape solat berjemaah tu lelaki jd imam, mcm pergerakan solan tu..
hmm, nampaknya kita ni pun kena usaha tambah ilmu supaya tak tercangak2 bila non muslim tanya pasal Islam

Kaklong said...

err..solat daa..bukan solan

oldtown~Smell the Roses said...

Salam kenal kak D. i got your address from Ajzie & Mamasarah punya blog.

Ungku Nor said...

sat nak pi tengok noo..

tag hawak tu nanti akak buat ye D. Dah..dah..takmoh nanges. Pi lap ingos tu ye..

lalalala ;p

Intan said...

d, i think i saw him on oprah, but thanks for the link. i'll be watching it later.

selalunya orang kata, have to do it 40 days... but, all things are in God's hand. kita hanya berusaha...chaiyo!

D said...

kak long,
u are very right. kita ni lagi lah pulak, biasa take things for granted. kita kengkadang tau tak boleh tapi tak tau rational nya. kira masih kurang ilmu lagi & kurang penghayatan.

oldtown,
welcome and thank you for coming by. do come again!

kak ungku,
akak ni memang lorat! tak tau nak pilih best 6 ke? tak pe, better late than never!!

intan,
hmmm.. maybe they knew about the 40 days then. so, they played safe. possible??

Mama Sarah said...

baru tengok the vid half way. will watch it again bila agak free.

p/s: buat apa weekend?